Den lilla kullen/The little litter (sheltie)

Den som sade att man inte kan köpa lycka glömde av små valpar.

Gene Hill

DEN LILLA KULLEN

THE LITTLE LITTER

Hane/male, mörk sobel/dark sabel

 

Född på Roslagens Smådjursklinik i Norrtälje

ca kl. 10.00 med hjälp av veterinären

Sofia Müller, som gjorde kejsarsnitt på Tiara.

 

Born at Roslagen's Veterinary klinik, where the vet

Sofia Müller made C-section on Tiara.

 

Vikt/weight 230 g

 

Wirins Little Weasley "Dublin"

Den 21 september föddes Tiaras andra kull...

Kan jag leva utan dramatik? Inatt var det lilla Tiara, min underbara Brimalou's Top Wish som ställde till det. Hon skulle öka min valppopulation med en individ (det vi såg på ultraljud i alla fall). Och halvnio igår kväll började hon krysta. För att stimulera Tiaras värkarbete lade jag hennes favorit bonusbarn London i valplådan. Då skulle han få äta lite råmjölk och hon skulle få stimulering av värkarbetet.

Win-win situation.

Tiden gick, London diade, Tiara krystade, men ingenting hände. Jag fick oavbrutet stöd och hjälp av snällaste Anita Christin Tern, och det kändes inte ensamt och oroligt vid valplådan. Natten har gått, men London var fortfarande ensam valp i valplådan. Tiara var lite trött men mådde bra, hade inga gröna flyttningar. Men det var ganska tydligt att valpen var för stor och hon kunde inte pusha ut honom. Då var det bara att väcka min skyddsängel Sini Iivainen och be henne att köra mig till Roslagens Smådjursklinik (jag själv har inget körkort :-O ). Sen gick allting ganska fort. Röntgen som visade en stor ensam valp. Ultraljud som bekräftade att valpen levde och mådde bra. Och ett snabbt beslut - kejsarsnitt. Jag gissade faktiskt att det blir en sobel hane på 230 g. Och allting stämde! När jag såg honom i djurskötarens händer blev jag mållös och tårögd. Vilken obeskrivlig lycka! Han var stor, fin, mycket pigg och stark. Och han fick heta Dublin.

Vilken lycka att efter en sömnlös natt full av oro och förtvivlan, frustration och hopp, få äntligen hålla denna underbara lilla varelse! Man glömmer sina tårar, bitna naglar och ont i ryggen, man fylls av en fantastisk obeskrivlig känsla - att få ett nytt litet liv i sina händer.

Ett liv att älska och ta ansvar för.

 

Den första bilden på lille Dublin var tagen i väntrummet på Roslagens Smådjursklinik av Sini Iivanen. Sini har bokstavligen följt Dublin från första början: det var hon som körde Tiara till parningen, hon var med när Tiara fick sina herpesvacciner, hon såg Dublin redan när han låg i sin mammas mage - under ultraljudsundersökningen. Och nu var det just Sini som körde oss till kliniken och väntade på lille Dublin tillsammans med mig. Jag tycker att det är ganska självklart att Dublin flyttar till Sini och hennes familj när han blir åtta veckor. Där väntar halvbror Dobby, Tiaras son från

Harry Potter-kullen.

Kejsarsnittoperationen gick bra. Men vi kom verkligen i grevens tid. Hade vi kommit senare - hade det varit en helt annan utgång: en död valp och Tiara med infektion och inflamation i livmodern. Men nu mådde alla prima. Den nyfödde Dublin nästan sprang omkring och "tittade" runt. Tiara har vaknat och började ta hand om sin son på en gång. Hennes tunga var dock mycket torr efter narkosen, och det gjorde henne frustrerad -

hon ville ju tvätta sin bebis!

Dublins föräldrar /Dublin's parents

Shellrick's Stormwind "Putte"

ägare/owner Anne Reider

kennel Shellrick's

Dublins stamtavla/Dublin´s pedigree

 

 

 

EE CH FI UCH INT UCH NORD UCH

Sheldon Space Joker

 

 

GB CH NO UCH SE UCH

Shellrick's You May Me Luck

 

 

 

 

SE UCH

Magganett's Follow The Best Dream

 

Shellrick's Stormwind

 

 

 

 

 

Geminy Cricket Des Romarins De Mayerling

 

 

Nodstagårdens All About Me

 

 

 

 

Shellrick's All I Need Is Love

Wirins Little Weasley

 

 

 

 

 

 

DK UCH NO UCH SE UCH

Poppy Slope's I Wish You Would

 

 

DK UCH DK V-15 SE UCH

Lyckoshellans Eternal Wish

 

 

 

 

Lyckoshellans Angel In The Night

 

Brimalou's Top Wish

 

 

 

 

 

FI V-05 INT UCH NORD UCH

Brimalou's Secret Fantasy

 

 

Brimalou's To The Top

 

 

 

 

Windy Peak One Step Closer

Dublin utvecklas snabbt och fint. Han diar bra, går upp i vikt och är mycket livlig liten krabat. Han öppnade ögonen när han var bara en vecka gammal och vid två veckors ålder försökte han att sno sina stora kompisars färskfoder. Killen vet verkligen vad han vill!