Piratkullen (sheltie)

         Den som sade att man inte kan köpa lycka glömde av små valpar.

Gene Hill                                                                                                                                                                                             

Piratkullen

Den 27 januari 2015 föddes vår första sheltie-kull. Det blev tre valpar: en bluemerle tik, en trefärgad hane och en trefärgad tik. Vi bestämde oss att kalla dem PIRATERNA och döpa dem efter rollfigurerna i filmen Pirates of the Carribean.


On the 27th of January 2015  we got our first sheltie litter, three puppies: a bluemerle girl, a tricolor boy and a tricolor girl. We decided to call them PIRATES och give them thier names after the movie Pirates of the Carribean.

Hane/male, trefärgad/tricolor född/born 18.25, vikt/weight 202 g - Wirins Captain Jack Sparrow "Jack"

Tik/bitch, bluemerle,  född/born 18.00, vikt/weight 228 g - Wirins Miss Elizabeth Swann "Lizzie"

Tik/bitch, trefärgad/tricolor,  född/born 19.15, vikt/weight 212 g - Wirins Black Pearl "Pärlan"

Valpens stamtavla/puppy´s pedigree
INT UCH NO UCH DK UCH SE UCH FI UCH NORD V-09 WW-10 DK V-10 KBH V-10 WW-11 NORD V-11 SE V-11

Japaro Eye Of The Storm

SE UCH GB CH

Japaro Midnight Storm At Lavika


Japaro Razzel Dazzel Me


Lord Of The Storm From Lavika


GB CH

Milesend Nightforce
Milesend Festive Queen At Lavika

GB CH

Eljetia Crystal Queen


PUPPY
VALPBY CH INT UCH RU CH UA CH

Magic Black Diamond  iz Grafskogo PomestyaRU CH

Lustrous Olster


RU CH

Romashev'S Gloria Dei for Lustrous


Lucky Smile For Ice FeelingRU CH

Art Felisity PersifalVisiongerl Shelpery

UA CH New Fashion Star

De första dagarna/The first days

Valparna fyller en vecka idag, den 3 februari! Grattis! De växer mycket bra.Här är vår tjocka Lizzie :-)

Den 5/2, den 7/2 och den 8/2 öppnade valparna sina små ögon. Pärlan var först och Jack sist.

De har också börjat gå på sina darrande ben.

Lizzie och Pärlan

Jag kunde aldrig tänka mig Lexie i mammarollen. Denna kaxiga, listiga, smarta, livliga tjej som gärna springer och busar, leker med kompisar och tränar agility. Tydligen hade hon också svårt med den omställningen, hon fattade inte vem de tre små varelser var och varför de ville åt hennes tuttar hela tiden. Första kvällen visade hon tänder och ville bara fly. Men sen hände något. Något som gjorde Lexie till världens bästa mamma med oändligt tålamod och gränslös kärlek till sina bebisar. Visst blir hon trött på dem ibland och vill vara själv. Men så fort hon hör det minsta ljudet från valplådan - är hon där på nolltid.

Pärlan somnade på min arm. En liten försvarslös varelse som är helt beroende av mig och som visar mig sin totala tillit... Idag, den 10 februari, fyller valparna två veckor. De har öppnat ögonen och börjat gå på sina darrande små ben. De hälsar på mig genom att ge mig tass eller försöka fånga mina fingrar med sina tandlösa munnar. Mitt hjärta fylls av oändlig värme och kärlek, och jag har svårt att tänka på den dagen när de ska flytta hemifrån....

Lilla Lizzie säger godnatt till alla vänner. Det är skönt att sova efter en lång stund vid mjölkbaren

Valparna växer så snabbt! Deras personligheter utvecklas tillsammans med deras små kroppar. Man märker att Lizzie gillar mest att äta, Jack - sova och Pärlan - utforska världen. Lizzie är mycket mammig, hon håller sig nära Lexie (och mjölkbaren). Jack och Pärlan föredrar att hänga tillsammans.

På Alla Hjärtans Dag fyllde valparna 18 dagar. Pärlan har börjat skälla! De rör sig mer och mer, leker med varandra och med Lexie. Och de pussas!

Vid tre veckors ålder var det dags att smaka på lite riktig mat.

Och efter maten är det så skömt att sova... Fast Pärlan är alltid piggast och föredrar att upptäcka världen medans syskonen drömmer och skäller i sömnen.

Valparna är fyra veckor och alla väger mer än ett kilo.

Lizzie

Pärlan

Valparna är fem veckor gamla

Jack

I Chile kallar man stora tjocka barn för "guagua rusa" - "rysk bebis" Kanske inte konstigt att våra bebisar är stora och tjocka då både Lexie och jag är ryskor.

Vissta kan man bli trött av att träffa alla valpköpare och posera framför kameran.

Sheltie är som blommor - bäst i bukett

Tiden går så fort. Imorgon, den 10 mars, fyller valparna sex veckor. Och idag fick de komma ut för första gången. Mamma Lexie och tant Tiara hade stenkoll på valparna.

Några bilder från valphagen. Piraterna älskar verkligen sina stora mjukisdjur - en hund och en häst. De tränar balans på hästryggen och gömmer sig under hundens mjuka öron.

Jag har hittat pirat-skatten!

Valparna blev sju veckor och då var det dags för ögonlysningen. Vi skulle ta buss från Edsbro till Norrtälje. På Djurkliniken fick vi ett eget väntrum och en valphage där valparn fick vänta på sin tur. De skötte sig exemplariskt från början till slut. Och resultatet blev strålande HELA KULLEN HAR CEA-FRIA ÖGON

Den stolta uppfödaren

Snart kommer valparna att flytta til sina nya familjer. Jag tror att mamma Lexie kommer att sakna dem...

Tiden har gått så fort. Piraterna har flyttat, och det känns mycket tomt utan dem. Alla tre har fått fantastiska hem, och vi håller ständig kontakt med deras nya familjer.  Lycka till i livet, små älsklingar. Ni kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan.

PÄRLAN

LIZZIE

JACK