Våra katter/Our cats

Cats are mysterious kind of folk - there is more passing in their minds than we are aware of.

Sir Walter Scott                                                                                                                                                                                             

Sir Mezzi Padfoot

Mezzi är vår första katt. Tillsammans med sin kullsyster Mini flyttade han hem till oss  sommaren 2013. Han föddes i april 2013 i Danderyd. Efter några månader hos oss valde systern Mini att flytta till ett annat hem som ligger ca fyra kilometer härifrån. Vi var jättledsna, men det viktigaste är att hon mår bra. Och det gör hon.


Mezzi är kvar, vilket vi är mycket glada över. Han är otroligt lugn och snäll kille, älskar att gosa med oss och med hundarna. På vintern stannar han mest inne, men på sommaren är han ute jämnt. Men han går inte långt hemifrån och kommer direkt när man ropar på honom.

Mezzis unga kompisar

Mr. Sirius Black "Sirius"


Ms. Piggelin McGonagall

"Piggy"

Piggy och Sirius föddes fredagen den 13 maj på en gård utanför Norrtälje. Deras mamma heter Savannah och är en fin randig bondkatt. Pappan är förmodligen en vild svart katt med stora gröna ögon som lyser i mörkret.


Kattungarna flyttade till oss när de var 12 veckor gamla. Den första dagen var de mycket skygga och försökte att gömma sig hela tiden. Men redan nästa dagen sprang de runt, klättrade och lekte.